Obisk Sicilije

Že od nekdaj sem rada potovala in raziskovala nove kraje, njihovo zgodovino, kulturo, običaje in lokalno hrano.

Kot Miss Earth Slovenije 2017 sem dobila še več možnosti za potovanja in jih tudi s pridom izkoriščam. Tokrat sem se odločila, da obiščem Italijo, točneje Sicilijo.

Glede na polarno zimo pri nas, ko sem se vrnila iz čudovite Sicilije, na katero sem odpotovala za pet dni, bom še najbolj pogrešala milo mediteransko vreme .

Italijanska hrana, ozke ulice in dobra kava so tri stvari, ki se mi prve vtisnejo v misli, ki pomislim na Italijo. Od Sicilije sem tako pričakovala vse troje. Priznati moram, da sem bila nad hrano navdušena. Špagete sem si za kosilo privoščila kar trikrat.

Kljub nastanitvi v Kataniji, sem obiskala tudi mestece Sirakuze, ki je staro kar več kot 2000 let. Odpravila sem se tudi v Taormino, ki me je navdušila predvsem zaradi svoje raznolikosti. Mesto se nahaja na hribu, hkrati pa obsega tudi čudovito obalo z majhnimi otočki.

Najbolj od vsega me je navdušilo živahno življenje v mestu, predvsem v soboto zvečer. Restavracije, bari in mestni trgi kar “pokajo po šivih”, medtem ko se lokalni prebivalci zabavajo in družijo ob dobri hrani in pijači.

Prav gotovo bom v kratkem obiskala še (zame) neraziskan del čudovite sosednje države, ki me vedno znova navduši tako s svojo kulturo kot tudi s svojo pokrajino in značilnostmi.

Vaša Sara.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Spam filter *