SVETOVNI IZBOR NA FILIPINIH


Tako minil je že pri teden odkar sem, kot aktualna Miss Earth Slovenije 2018, odpotovala zastopati našo čudovito državo na oddaljene Filipine. Tukaj je življenje in kultura na sploh popolnoma drugačna kot je pri nas. Ogromno prometa, čisto drugačni obrazi, drugačna hrana in seveda drugo podnebje.
Kljub temu da sem sama odpotovala tako daleč, so me tukaj sprejeli odprtih rok in pridobila sem že tudi nova poznanstva. Res je da je minilo šele teden dni odkar se družim z lepoticami s celotnega sveta, vendar moram priznati, da smo že zdaj do dobra spoznale.

Prvi dan mojega prihoda je bil malo bolj naporen zaradi časovne spremembe, vznemerljivo je bilo tudi spoznati svoje sotekmovalke. Naslednji dan pa se je igra že začela. Bile smo deležne tako imenovanega ‘Welcome party-ja’, kjer so nas vsi sodniki že približno ocenili med predstavitvijo. Kar hitro pa sta minila že drugi in tretji dan. Ker smo dekleta razdeljena v tri skupine, saj nas je vsega skupaj kar 90 kandidatk s celotnega sveta, je vsaka skupina te dni imela svoje dogodke. Tako je moja ‘Air’ skupina odšla pozdraviti in navdihniti otroke v eno izmed šol, kjer so nas resnično prijetno sprejeli in pogostili.
Dan po tem je sledil dan posvečen medijem, kjer smo kandidatke dajale intervjuje o svojem ekološkem osveščanju.

Četrti dan mojega prihoda smo vsa dekleta imela slikanje za uradno predstavitev, ki izide kar kmalu, kjer sem nosila tudi prekrasno obleko iz salona Krinolina, krasili pa so me tudi uhani iz Perle.si. Komaj čakam, da vidite predstavitvene fotografije. Tukaj pa vam prilagam le nekaj za pokušino.

Seveda smo bile gostje na ekološkem seminarju, ki ga vsako leto prireja tamkajšnje ministrstvo za ekologijo, kjer smo se družile tudi z aktualno Miss Earth 2017, Karen Ibasco.

Kaj kmalu pa je že sledila uradna osebna prestavitev medijem in sodnikom v kopalkah, tako imenovana tiskovna konferenca. Tukaj se nas je predstavilo vseh 90 deklet in od tedaj naprej smo resnično vroča tema Filipinov.

Tako in začelo se je tudi prvo medsebojno tekmovanje in zbiranje točk za čim boljšo uvrstitev. Prvo na seznamu je bilo tekmovanje v nacionalnih kostumih, kjer sem s ponosom stopila na oder v naši narodni noši, malo zaplesala in predstavila Slovenijo.
Naslednji dan pa je našo ‘Air’ skupino čakalo tekmovanje v večernih oblekah. Moram omeniti, da je ta dan bil velik tako zame kot tudi za Slovenijo. Izmed 30 deklet zelo močne konkurence, sem sodnike ravno jaz najbolj prepričala z nastopom v večerni obleki, ki pa je bila kreacija priznanega modnega oblikovalca s Filipinov, in osvojila zlato medaljo ter si priborila nadaljnje točke za uvrstitev. To je bil zame eno izmed najlepših doživetij in seveda dobila sem še večjo motivacijo, da se borim naprej za našo Slovenijo.

In res je, tekmovalnosti za teden še kar ni bilo dovolj. Sledilo je tekmovanje, kjer smo se vsa dekleta razkrila in odstranila z obraza popolnoma ves make up. S svežim obrazom smo se podale pred sodnike, poleg tega pa so nam ocenjevali tudi našo hojo in poziranje. Najhuje pa je, da rezultate s tega tekmovanja izvemo šele na finalnem večeru.

Danes pa so se stvari le malo umirile. Imele smo le kratko fotografiranje v bazenu za hotel v katerem smo trenutno nastanjene. Imenuje se JOY NOSTALG hotel, ki pa ima odličen, ampak res odličen zajtrk in osebje je neizmerno prijazno z nami.

Jutri pa nas ponovno čakajo nove dogodivščine in spomini, ki bodo za vedno ostali z mano.
Tako, pri nas je že skoraj polnoč in je čas da grem k počitku, saj moramo dekleta biti spočita in naspana.
Kmalu se ponovno slišimo in seveda ogromno pozdravov v Slovenijo in hvala da ste z mano, pa čeprav samo v mislih. Lahko noč, vaša Danijela

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Spam filter *