Varna vožnja

Kot vsaka mlada voznica, sem se tudi sama po zakonu morala udeležiti tečaja varne vožnje. V soboto sem se tako odpravila v Logatec, na kratko, ta dan bil izredno pester.

Inštruktor varne vožnje nas je med predavanji opomnil, katere varnostne elemente (pasivne in aktivne) vsebujejo naši avtomobili in kako pomembno je, da se le teh zavedamo. Priznati moram, da ima moj Twingo vse izmed naštetih elementov, zato ni le varčen in priročen avto, ampak je tudi izredno varen.

Po končanem predavanju smo se odpravili na poligon, kjer nam je inštruktor predstavil par vaj, ki naj bi jih izvajali. Ta nas ni klical po imenih, ampak po znamkah avtomobilov, ki smo jih vozili. Ko je poklical rdeči Twingo, sem se z avtom odpeljala na štartno pozicijo in zabava se je začela. Moker poligon in ovire na njem so nas, mlade voznike naučile, da je izredno pomembno bit previden v vsaki situaciji in imeti odprte oči od prvega trenutka, ko se usedemo v avto dalje.

Novejši avtomobili so sicer izredno varni, a vendar je voznik tisti, ki lahko s svojim pametnih ravnanjem prepreči marsikatero nesrečo na cesti! Dodatna previdnost torej nikoli ni odveč.

Pa srečno in varno vožnjo! 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Spam filter *